Novice, obvestila

Odziv ARIS na komentarje in vprašanja, prejeta v okviru javnega posveta o Splošnem aktu o raziskovalnih nazivih ter Splošnem aktu o evalvacijah in stabilnem financiranju

ARIS je v okviru javnega posveta o novem Splošnem aktu o raziskovalnih nazivih in Splošnem aktu o evalvacijah in stabilnem financiranju v obdobju od 9. 4. 2024 do 14. 5. 2024 raziskovalni sferi omogočil podajo komentarjev in vprašanj na predlog obeh splošnih aktov. Na vse komentarje in vprašanja, ki smo jih prejeli na naslov posvet@aris-rs.si in pa preko povezave https://nextcloud.arrs.si/index.php/s/4g85fBMCZH4csxP, smo pripravili odgovore, ki so dostopni na povezavi ter povezavi.

Najlepše se zahvaljujemo za vse prejete odzive, ki so nam bili v pomoč pri izboljšavi predloga splošnega akta. Glede količinskih pogojev za izvolitev v raziskovalni naziv je javna razprava pokazala na možnost različnih ureditev. Glede izvedbe institucionalne evalvacije je javna razprava izpostavila možnost izvedbe z ali brez upoštevanja institucionalne evalvacije ter obiskov na raziskovalnih organizacijah pri končnih razvrstitvah. Zato je ARIS pripravil predlog več variant, ki bodo v kratkem dane v ponovno razpravo na organe ARIS, nato pa bodo predlogi tudi javno objavljeni.