Novice, obvestila

Odlični v znanosti 2017 – predstavitve najodmevnejših dosežkov preteklega leta

Anže Malovrh/STA

 

Odlični v znanosti je vsakoletni projekt Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS v okviru promocije znanosti. Namenjen je predstavitvi znanstvenih dosežkov strokovni in splošni javnosti ter spodbujanju povezav med potrebami družbe in rešitvami, ki jih znanost lahko ponudi. Na ta način agencija omogoča vpogled v delovanje in rezultate znanstvenoraziskovalnega dela v Sloveniji.

Dosežki so vsako leto javno predstavljeni v obliki kratkih poljudnih predavanj. Izbor dosežkov izvedejo člani in članice znanstvenoraziskovalnih svetov agencije.

V letu 2017 pripravljamo že šesto izvedbo projekta Odlični v znanosti. Trenutno potekajo predstavitve, ki se bodo zvrstile v okviru šestih dogodkov.

Pri pripravi dogodkov smo se letos povezali z Evropsko nočjo raziskovalcev, se priključili ciklu predavanj Znanost na cesti ter se povezali s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, Slovenskim etnografskim muzejem in Gimnazijo Novo mesto.

Dogodki so vključeni tudi v aktivnosti Mesec znanosti, ki jih prireja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Termine dogodkov in spored predstavljenih dosežkov lahko spremljate v rubriki Dogodki na domači spletni strani ARRS.

Projekt poteka pod medijskim pokroviteljstvom Slovenske tiskovne agencije in v sodelovanju z Videolectures.net, kjer bodo na voljo video posnetki predstavitev.

 

VSI DOGODKI ODLIČNI V ZNANOSTI SO ODPRTI ZA JAVNOST.

 

Kontakt:

Tina Glavič Novak
Tina.novak@arrs.si,
01 400 59 23

 

    

 Evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie, po pogodbi 722990-SciFe.

 

 

 

 

 

Medijski pokrovitelj: