Dogodki

Nacionalni dogodek Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost

Grand Hotel Union, Miklošičeva 1, Ljubljana (vhod mimo recepcije GH Union)
1. 12. 2022 od 10.00 dalje in 2. 12. 2022 od 8.30 dalje

Na voljo je končni program dogodka.

Na voljo je seznam predstavitev dosežkov Odlični v znanosti 2022.

Predstavitve bodo potekale v četrtek, 1. 12. 2022, med 17.00 in 18.30.

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) vnovič prireja nacionalni dogodek Dan ARRS: Podpiramo odličnost, ki bo posvečen novi generaciji mladih raziskovalk in raziskovalcev. Dogodek bo potekal v živo, in sicer v četrtek 1. ter v petek 2. 12. 2022, v Grand Hotelu Union v Ljubljani.


Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 

Letos bomo v znanstveni navdih mlajši generaciji ponudili:

 • Uvodni sklop z naslovom Delovanje Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, na katerem bomo v okviru praktične delavnice Stabilno financiranje znanstvenoraziskovalne dejavnosti predstavili novosti in trende dejavnosti ARRS. V tem sklopu bomo predstavili tudi vlogo SID banke pri financiranju raziskovalnih organizacij.

Delavnica o stabilnem financiranju znanstvenoraziskovalne dejavnosti je namenjena seznanitvi s spremembami, ki jih uvedba stabilnega financiranja prinaša raziskovalnim organizacijam, vodjem in članom programov ter mladim raziskovalcem. Vprašanja, na katera si želite odgovora na delavnici, lahko predhodno naslovite na ARRS na e-naslov stabilno.financiranje@arrs.si,  z zadevo »Vprašanja za delavnico«.

 • V nadaljevanju bodo sodelujoči gostjev plenarnem delu Evropski raziskovalni svet (ERC) in Slovenija: Kje smo in kako naprej? razpravljali o priložnostih, ki jih raziskovalcem nudi Evropski raziskovani svet – ERC ter o nacionalnih podpornih instrumentih za razvoj akademske kariere mladih.
   
 • V popoldanskem delu bomo v sklopu okrogle mize Mlajši raziskovalci v Regiji: Priložnosti in izzivi razpravljali o možnostih vključevanja mladih v raziskovanje doma in v tujini. Sledila bo že 11. izvedba projekta promocije znanosti ARRS – Odlični v znanosti 2022. V okviru projekta je bilo letos izbranih 52 raziskovalnih dosežkov, od teh je bilo 21 izbranih za predstavitev na dogodku Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost.
   
 • Dogodek bomo prvi dan sklenili s slavnostnim sprejemom mladih raziskovalk in raziskovalcev.
   
 • Drugi dan sledi še okrogla miza z naslovom Faktor vpliva znanstvenih revij v Sloveniji. Razprava je prvenstveno namenjena urednikom slovenskih revij in se osredotoča na faktor vpliva na nacionalni in mednarodni ravni.

 

Dan ARRS 2022: Podpiramo odličnost je v prvi vrsti namenjen novi generaciji mladih raziskovalk in raziskovalcev ter njihovim mentoricam in mentorjem. K udeležbi vabimo vse zainteresirane, posebej na predstavitve najvidnejših dosežkov Odlični v znanosti 2022.

 

Prijavite se lahko TUKAJ. Prijave sprejemamo do srede, 30. 11. 2022, do 13.00 oziroma do zapolnitve mest.

 

Spremljajte neposreden prenos nacionalnega dogodka Dan ARRS 2022 v četrtek, 1. 12. 2022, med 10.30 in 20.00 uro na povezavi www.danarrs.si.

 

Vljudno vabljeni!