Novice, obvestila

Urejanje deležev zaposlitve za raziskovalce in strokovne oz. tehnične sodelavce na raziskovalnih organizacijah preko SICRIS-a

ARIS obvešča raziskovalne organizacije, da lahko odslej preko portala SICRIS spreminjate oz. oddajate vloge za spremembe deležev zaposlitev kot tudi deležev zaposlitev za raziskovalno delo za raziskovalce in strokovne oz. tehnične sodelavce. Urejanje podatkov preko portala SICRIS nadomešča oddajanje vloge ARIS-EV-ZAPOSL-2023.

Navodila za uporabo portala so dostopna na povezavi.

Pravice podpisovanja/potrjevanja podatkov imajo zakoniti zastopniki in od njih pooblaščene osebe v Digital Forms. Za možnost vnašanja sprememb brez pravice potrjevanja smo v Digital Forms kreirali novo pravico urednika evidenc RO na SICRIS, ki jo lahko določenim osebam dodelijo zakoniti zastopniki ali od njih pooblaščene osebe na Digital Forms. Navodila za urejanje pravic najdete v levem meniju po prijavi v Digital Forms.

Urejevalci in podpisniki na nivoju raziskovalne organizacije se v SICRIS prijavljajo s številko raziskovalne organizacije in e-naslovom, ki ga imajo zavedenega v evidencah ARIS.

V primeru kakršnihkoli težav pri tem se lahko obrnete na podpora@aris-rs.si