Mednarodno sodelovanje

Srbija

Rezultati razpisov in pozivov

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo v obdobju od 1. 4. 2023 do 30. 6. 2025

Objavljamo rezultate Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo v obdobju od 1. 4. 2023 do 30. 6. 2025. Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije in Ministrstvo za znanost, tehnološki razvoj in inovacije Republike Srbije sta se korespondenčno dogovorili, da bosta v obdobju od 1. julija 2023 do 30. junija 2025 med 178 prijavljenimi projekti sofinancirali 56 bilateralnih projektov. Pri 25 bilateralnih projektih je slovenska stran odobrila dodatna sredstva za obiske mlajših srbskih raziskovalk in raziskovalcev v slovenskih raziskovalnih organizacijah. Meddržavna komisija je prednostno obravnavala projekte, ki jih na slovenski strani vodijo mlajši raziskovalci (do 5 let po opravljenem doktoratu). Meddržavna komisija je upoštevala tudi uravnoteženo razporeditev po raziskovalnih področjih glede na število prijav po posameznih vedah.

Naslednji javni razpis za prijavo aktivnosti bilateralnega sodelovanja za obdobje od 2025 do 2027 bo objavljen predvidoma marca 2024.

 

Prilogi:

  • Sklepni dokument o sofinanciranju znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenija in Republiko Srbijo:
  • Tabela odobrenih projektov: