Mednarodno sodelovanje

Srbija

Rezultati razpisov in pozivov

Rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo v letih 2018 - 2019

V Ljubljani je 30. maja 2018 potekalo 9. zasedanje slovensko-srbske mešane komisije za znanstveno in tehnološko sodelovanje.

Slovensko delegacijo je vodil g. Tit Neubauer, vodja Službe za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, srbsko pa prof. dr. Viktor Nedović, pomočnik ministra za mednarodno sodelovanje in evropske integracije na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj Republike Srbije.

Mešana komisija med 171 predlogi bilateralnih projektov, prispelih na Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo v letih 2018 in 2019, izbrala 55 projektov, ki bodo sofinancirani v obdobju 2018-2019. Pri tem je prednostno obravnavala projekte, ki jih vodijo raziskovalci na začetku kariere (do 5 let po opravljenem doktoratu) in projekte, ki v dosedanjih razpisnih obdobjih še niso bili sofinancirani. Slovenska stran bo pri 16 odobrenih projektih dodatno sofinancirala daljše obiske srbskih mlajših raziskovalcev v Sloveniji.
 

Prilogi:

  • Protokol 9. zasedanja mešane komisije za znanstveno in tehnološko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo:
  • Tabela odobrenih projektov: