Mednarodno sodelovanje

Štipendije za obisk pri nosilcih projektov ERC

Novice, obvestila

Objavljeni rezultati prve izvedbe Javnega razpisa za sofinanciranje gostovanj pri vodjah ERC projektov v letu 2017

Dne 1. 6. 2017 so bili objavljeni rezultati prve izvedbe Javnega razpisa za sofinanciranje gostovanj pri nosilcih projektov ERC v letu 2017.

Sredstva za gostovanje v trajanju od treh do šestih mesecev pri nosilcih ERC projektov je prejelo sedem raziskovalk in raziskovalcev, trije iz naravoslovja, dva iz tehnike ter po eden iz družboslovja in humanistike. Gostovali bodo v petih državah (Švica, Belgija, Španija, Italija in Finska).

O razpisu:

ARRS je ena izmed prvih šestih agencij, ki se je odzvala na poziv ERC v letu 2016 in v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport uspešno vzpostavila nacionalni mehanizem za dodelitev sredstev za gostovanje raziskovalk in raziskovalcev pri nosilcih projektov ERC. Glavni kriterij izbora je znanstvena odličnost.

Na razpisu izbranim raziskovalkam in raziskovalcem bodo ob plači, ki jo prejemajo na raziskovalni organizaciji, skladno z nacionalnimi predpisi kriti stroški gostovanja. Prijava ni bila omejena na nacionalnost ali na ciljno državo gostovanja.

Mehanizem ERC gostovanja omogoča sredstva za gostovanje v trajanju od treh do šestih mesecev pri nosilcih ERC projektov. ERC gostovanja je iniciativa delovne skupine Znanstvenega sveta ERC za razširitev sodelovanja, ki se usmerja v preseganje razkoraka v številu prejemnikov ERC projektov med državami članicami EU. Skladno s tem je eden izmed pogojev javnega razpisa oddaja prijave na razpis ERC znotraj obdobja prvih dveh istovrstnih razpisov ERC po zaključku gostovanja.

Povezane vsebine: